Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Určeno milovníkům a příznivcům módy a designu

Určeno milovníkům a příznivcům módy a designu

19. května 2024 - Jsme rádi, že naše společnosti European Press Holding, a. s. a Czech Fashion Week, s.r.o. mohou pro vás tak, jako v předchozích deseti letech i tentokrát připravit skvělé společensko-kulturní akce a módní přehlídky v rámci CFW 2004.

Soutěž Pivo Ústeckého kraje zná vítěze

Soutěž Pivo Ústeckého kraje zná vítěze

19. května 2024 - Litoměřice - Absolutním vítězem třetího ročníku soutěže Pivo Ústeckého kraje se stal litoměřický Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který zároveň získal titul Pivo Zahrady Čech.

Studenti vítali jaro tancem a tvořivostí

Studenti vítali jaro tancem a tvořivostí

19. května 2024 - Liberec – Střední odborná škola Jablonecká v Liberci ve čtvrtek 16.5. doslova praskala ve švech. Žáci ve spolupráci s učiteli uspořádali v areálu tradiční Majáles a bylo se opravdu na co dívat. Dobrou náladu i nadšení účinkujících umocnilo také krásné počasí. Akce se uskutečnila za finančního přispění Nadace SYNER.

Delegace Plzeňského kraje v Římě

Delegace Plzeňského kraje v Římě

18. května 2024 - Řím - Zástupci vedení Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Rudolfem Špotákem se v rámci rozšiřování a prohlubování vztahů mezi zástupci státní správy, regionální správy a subjekty katolické církve účastní v Římě každoroční slavnosti pořádané k oslavě sv. Jana Nepomuckého, patrona Papežské koleje Nepomucenum. Součástí návštěvy byla také generální audience se Svatým otcem a kolokvium o kardinálu Josefu Beranovi, významné postavě československých dějin 20. století, jenž byl plzeňským rodákem.

Večer v Naivním nejen s Váchalem

Večer v Naivním nejen s Váchalem

18. května 2024 - Liberec - Jedinečný večer (nejen) s dílem Josefa Váchala si v pátek 24. května mohou užít diváci v Naivním divadle Liberec.

Bakalářky a diplomky FUD na výstavě

Bakalářky a diplomky FUD na výstavě

17. května 2024 - Ústí nad Labem - Každoroční výstava bakalářských a magisterských prací studentů a studentek Fakulty umění a designu UJEP představí již od 22. května. desítky uměleckých děl v prostorách fakulty a Domu umění Ústí nad Labem. Kurátorovaná sekce diplomových prací v letošním roce vzhlíží k oslavám 30 let fungování FUD a zamýšlí se nad pozicí a významem diplomek a absolvováním studia v uměleckém prostředí.

Plzeňské dvorky

Plzeňské dvorky

17. května 2024 - Plzeň - V sobotu 18. května se koná další ročník akce Plzeňské dvorky, kterou od roku 2016 pořádá Nadace 700 let města Plzně. Do letošního ročníku se zapojí a pomyslné dvorky své otevře veřejnosti také Krajský úřad Plzeňského kraje. Půjde o tři dvorky – jeden se vstupem z Purkyňovy ulice a dva pak se vstupem z Jagellonské ulice. Součástí akce jsou vystoupení ZUŠ z celého Plzeňského kraje na velkém pódiu v prostorách KÚPK.

Seznam Mistrů tradiční rukodělné výroby se rozrostl o tři nová jména

Seznam Mistrů tradiční rukodělné výroby se rozrostl o tři nová jména

16. května 2024 - Zlínský kraj – Nositeli titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje se v letošním roce stali košíkář Radim Klimek z Morkovic-Slížan a bratři Čípovi ze Zubří. Petr Číp vyrábí historické hudební nástroje, zejména různé druhy dud. Miroslav Číp se věnuje výrobě zobcových fléten. Ocenění si z rukou hejtmana Radima Holiše a krajské radní pro kulturu Zuzany Fišerové převzali na slavnostní vyhlášení, které se uskutečnilo v reprezentačních prostorách uherskohradišťské Reduty.

Veletrh sportovních aktivit v Benešově

Veletrh sportovních aktivit v Benešově

16. května 2024 - Benešov - Odbor školství, kultury a sportu města Benešov ve spolupráci s benešovskými atlety pořádá ve středu 22. května již 6. ročník celodenní sportovní akce s názvem Veletrh sportovních aktivit – Burza sportu. Akce se uskuteční na Městském atletickém stadionu ve volnočasovém areálu Sladovka.

Do programu festivalu ZUŠ Open se letos zapojí 444 škol z celé republiky

Do programu festivalu ZUŠ Open se letos zapojí 444 škol z celé republiky

16. května 2024 - Praha – Příští týden naplno vypukne celostátní festival základních uměleckých škol ZUŠ Open, který pod heslem ZUŠlechťujeme uměním nabídne od 23. května do 9. června 600 akcí. ZUŠ Open je v počtu účinkujících i rozsahem programu bezesporu největší kulturní událostí v České republice.

Podstávkové domy otevřou své dveře

Podstávkové domy otevřou své dveře

16. května 2024 - Liberecký kraj - Den otevřených dveří podstávkových domů se uskuteční 25. května v severních Čechách – od Šluknovského výběžku přes Novoborsko až po Frýdlantský výběžek. Letošního ročníku se zúčastní na tři desítky podstávkových domů ve dvaadvaceti obcích.

Strana výpisu

1 ...